Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-03-2015 13:38:35
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

U schrijft nog eel steeds vrienden, maar die zou ik niet meer zo noemen. uit uw verhasl maak ik niet op dat de rechter een uitspraak gedaan zou hebben inzake de kosten van verwaarlozing, en denkt hij wellicht eerder aan een schikking inzake die kosten?

u hebt dus eigenlijk het vruchtgebruik van hun deel van de woning. daarvoor hanteert bijvoorbeeld de belastingdienst omrekenfactoren tbv het erfrecht. mijns inziens zijn diezelfde factoren van toepassing voor uw situatie, maar mijn kennis strekt niet zover dat ik u daarover zou adviseren.

maar in al die jaren dat u er niet woonde, zal toch de bloot eigendom van de helft van dat pand gewaardeerd zijn en aangegeven in uw aangifte? en datzelfde geldt voor uw "vrienden" nadat u het huis betrok.

dus zoals gezegd, als u perse wilt weten wat de waarde van het bloot eigendom van de helft is raadpleeg een fiscalist.

persoonlijk zou ik, als ik daar prettig woonde, onder geen voorwaarde de helft kopen. al was het maar om die "vrienden" dwars te zitten.

met welk oogmerk bent u eigenlijk 25 jaar geleden die constructie aangegaan?