Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerryelst1955 - 24-03-2015 14:15:03
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Eerst wil ik ieder die met mij mee denkt bedanken .
de vriendschap die is 25 geleden ontstaan door een echtpaar de vrienden en mijn man en ik dan .
mijn man is 3 jaar na de bouw van de woning helaas overleden.
door zijn overlijden ben ik na het uit betalen van de kindsdelen aan mij kinderen alleen eigenaar van de helft van de woning .
de man van het vrienden echtpaar is ook overleden en de vrouw leeft nog is inmiddels 82 jaar maar zit in verzorgingshuis.
echter daar is nooit geen verdeling geweest dus zijn de twee zoons van het echtpaar beide voor 1/12de en de vrouw voor 10/12de eigenaar van hun deel .
dus het probleem ligt bij de zoons (beetje begrijpelijk dat die niet blij zijn) want die zijn nu ook aansprakelijk voor een deel van de onkosten (geen fijne erfenis van hun vaders deel)
dat is de reden dat er geen sprake van vriendschap meer is en ik ze ook liever kwijt dan rijk ben .
maar dat wil nog niet zeggen dat ik ze de hoofdprijs ga betalen .

en hopetobehelping.
ik heb een bouwkundig onderzoek laten doen in de woning en daar is zeker een kosten plaatje voor de vrienden uit gekomen voor de vrouw en zoons van 20,000 achterstallig onderhoud en 20,000 voor het gezamenlijk onderhoud dus totaal voor vrienden 30,000 en voor mij 10,000, .
onderzoek is gedaan door bedrijf van vve, echter de vrienden willen dat rapport niet accepteren omdat ik de vrienden niet gevraagd heb daarbij aanwezig te zijn ze zeggen dat het afgesproken werk is. maar vve die onderzoek gedaan hebben werken ook voor de rijdende rechter en geven aan dat het onderzoek rechtsgeldig is voor een rechtszaak.
en ik heb de vrienden een verzoek gedaan om gezamenlijk een onderzoek te doen maar dat vonden ze niet nodig ,maar wilde ik het onderzoek wel doen moest ik het betalen en wilde zei er wel bij zijn in overleg met advocaat als ze niet mee betalen hoefde ik ze ook niet aanwezig te laten zijn .
en wat jouw berekening betreft kom ik ongeveer op het zelfde uit wat ik ze wilde betalen ik heb ze namelijk de investering die er toen gedaan is omgerekend nu 25,000 euro betalen zelfs het bod verhoogd tot 40,000. ik was een geldwolf zeiden ze want ze willen 80,000 hebben .
en zeker zou ik het liefst van hun af zijn en dan fijn mijn oude dag kunnen genieten net als die vrienden hebben kunnen doen die zijn heerlijk van de overwaarde van hun woning die toen verkocht is op vakantie gegaan wereldreis gemaakt nieuwe auto gekocht .dat was ook mijn bedoeling maar dat zit er niet in als ik hun 80,000 moet gaan betalen en dan ook nog eens de woning opknappen .
en het is fijner als mijn twee dochters straks het hele huis krijgen en geen gezeur met die zoons van de vrienden
groetjes ger