Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 24-03-2015 17:10:48
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Beste gerryelst1955,

ben geen jurist en begrijp dat uw advocaat u geen berekening kan geven.
ik ben wel bekend met kinderen die een huis 'erven' waarin de nog de in leven zijnde partner het vruchtgebruik geniet. dat komt naar mijn mening het dichtst in de buurt bij uw situatie, vandaar dat ik dat ook gebruik in de berekeningen in mijn vorige antwoorden. ... en helaas ben ik ook bekend met 'inhalige' kinderen die niet kunnen wachten op een erfenis.

de situatie waarbij u met 2 stellen een woning betaalt met vruchtgebruik is vrij uniek volgens mij. wellicht ook de reden waarom uw advocaat geen goede berekening kan geven.

ik kan er helemaal naast zitten, maar het komt op mij over alsof de zoons van uw vrienden willen cashen. er wordt een spelletje 'bluf-poker' met u gespeeld, zo denk ik er dan toch over. denk niet dat de dame van 82 die nu in het verzorgingshuis zit er veel mee te maken heeft.
ik vind het knap van u hoe u zich staande houdt en dat moet u ook zeker zo blijven doen.
geen idee of u de achtergronden van de zoons kent, wie weet is er maar 1 van de 2 die wil cashen omdat hij geld problemen heeft of zo.
nogmaals, u moet niets, maar mag alles. laat ze maar komen met hun voorstel maar stel u er alvast op in om dit bij voorbaat al af te wijzen .... zo werkt bluf-poker nu eenmaal.
een zin als 'bedankt voor uw aanbod, maar ik begrijp dat het een grap is en niet serieus te nemen valt. gaarne zie ik uw serieuze aanbod tegemoet' zou waarschijnlijk wel gepast zijn bij wat de zoons u aan gaan bieden.
houd uw rug recht, laat de rechter maar bepalen wat uw vrienden (en dus deels de zoons) moeten bijdragen aan het nog te plegen onderhoud.
wellicht nog een idee om uw advocaat deze vraag op kassa te laten lezen.