Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerryelst1955 - 24-03-2015 21:26:19
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Hoi diumenge.
klopt ik heb hier eerder de vraag gesteld toen ging het meer over de clausule metterwoon verlaten, want de zoon wilde het over die boeg gaan gooien dat ik de woning verlaten zou hebben en zo mijn rechten verspeeld zou hebben en dan zou ik de woning per direct moeten verlaten en werd het verkocht en verdeeld.

hoi tijgertje
wij wisten dat de mogelijkheid erin zat dat de vrienden er misschien wel heel lang van onze goedheid zouden kunnen profiteren.
daar heb ik nooit moeilijk over gedaan ik heb ze zolang ze konden laten genieten van hun oude dag.
ik had er alleen niet op gerekend dat ze de woning zo zouden verwaarlozen.

hoi hopetobehelping
ja het is vrij uniek wat wij gedaan hebben en zijn naïef geweest om alles niet beter op papier te zetten wij dachten laat de vrienden genieten en daarna wij, na overlijden van de twee stellen zou het huis verkocht worden en de opbrengst gedeeld worden door de kinderen van beide .
geen rekening gehouden dat mijn man 3 jaar na de overeenkomst zou verongelukken en ik met toen 3 kleine kinderen achter bleef.
maar ik heb me staande weten te houden en dat doe ik nu weer, de vrouw van 82 jaar word door de zoons aangegeven dat moeders het niet meer kan behappen en dat de zoons voor moeder praten maar moeder heeft nog wel steeds het grootste aandeel.
de vrienden hebben al de overwaarde opgemaakt niks apart gelegd voor eventueel onderhoud ( mijn mening ze hoefde geen huur te betalen had dan 100,00 in de maand weggelegd voor eventueel onderhoud dan was er wel geld geweest maar zoons zeggen moeder heeft geen geld.
helaas voor de zoons krijgen ze geen fijne erfenis van hun ouders maar dat is hun probleem
de oudste zoon is denk ik de grootste geldwolf, maar ik denk de andere ook wel hebben beide 3/4 kinderen die geld kosten.
de oudste zoon heeft een juridische achtergrond en zijn vrouw is officier van justitie in den haag
die zijn ook degene die het woord doen.
echter ben ik er wel achter gekomen dat de zoon niet echt slim is heeft veel fouten gemaakt, heeft in mails mij uit gemaakt voor geldwolf en voor zielig klein rupsje die steeds meer wil knabbelen.
en ik zou een nieuwe woning terug willen hebben, maar ik wil geen nieuwe woning terug alleen een woning in goede staat. dat de woning 25 jaar oud is maakt niet uit.
maar toen de vrienden erin mochten was alles nieuw keuken en badkamer, de keuken is gedateerd de rubbers van de koelkast zijn vastgeplakt met pleisters afwasmachine staat er niet meer badkamer is ook gedateerd en te vies om te gebruiken.
het enige wat ik ze gevraagd heb uit redelijkheid en billijkheid om gezamenlijk er een nieuwe keuken en badkamer in te plaatsen want ik heb toen ook de helft van de keuken en badkamer betaald dus dacht ik nu ook samen uit samen thuis.
maar daar dachten de zoons anders over het was nu mijn recht van gebruik inclusief slijtage en achterstallig onderhoud.
gelukkig ben ik wel zo verstandig geweest toen ik 3 jaar geleden mijn recht van gebruik kreeg alles door een deurwaarde laten fotograferen zodat ze niet kunnen zeggen dat ik de woning heb laten verwaarlozen in de 3 jaar dat ik er nu woon want ik heb niets aan de woning gedaan ben er zo gaan wonen zoals ik hem gekregen heb alleen het nodige om verder verval te voorkomen zoals lekkage van het dak laten verhelpen.
maar ik vecht door lukt het uitkopen voor laag bedrag niet ga ik verder ze te dwingen de woning te herstellen zodat ik ook van mijn oude dag kan gaan genieten .
zodra ik hun concept binnen heb laat ik het weten ik verwacht er echter niet veel van.
groet ger