Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-03-2015 03:10:58
Geldzaken & Recht

Evenementen zonder vergunning

Lexdura schreef op dinsdag 24 mrt 2015, 20:37: valerius-2 schreef op dinsdag 24 mrt 2015, 14:35: het enige waar ik aan denk is om de hinderwet is na te pluizen of daar iets instaat wat u kan gebruiken.

de hinderwet bestaat al sinds 1993 niet meer, dus daar in pluizen zal niemand helpen.

sinds een aantal jaren zijn er algemene regels voor zogeheten inrichtingen in de zin van de wet milieubeheer (activiteitenbesluit). daar staan bijvoorbeeld regels voor het geluid dat geproduceerd mag worden.

daarnaast is de gemeente verplicht om in het kader van de ruimtelijke ordening te zorgen voor een goed woon- en leefklimaat. een afstand van 1,5 meter tot een woning is doorgaans veel te kort. het is maar de vraag of de activiteiten van de ondernemer in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan.

daarnaast staat in de apv meestal een algemene bepaling dat je geen hinder mag veroorzaken.

wat te doen? dien schriftelijk (!) een verzoek om handhaving in. de gemeente moet hier schriftelijk en gemotiveerd binnen 8 weken op reageren. tegen dit besluit staat bezwaar en uiteindelijk beroep open bij de rechter. laat u hierbij bijstaan door een jurist (hoeft niet per se een advocaat zijn) die thuis is in het omgevingsrecht.

hinderwet is niet meer, tegenwoordig valt dat onder de omgevingsvergunning (o.a. kappen, (ver)bouwen e.d.).

wat ts kenschetste valt (viel) onder een (klein) evenementvergunning, al dan ook i.c.m. met de algemene plaatselijke verordening (apv).