Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 25-03-2015 06:04:09
Geldzaken & Recht

Loonheffing, arbeidskorting bij 2 werkgevers

Beste don-chriz,

voor het bedrag dat aan belasting betaald moet worden maakt het niet uit welke keuze uw kennis maakt. aan het einde van de rit, bij de definitieve belastingaangifte en aanslag, wordt alles verrekend en wordt het bedrag dat uiteindelijk over het gehele jaar aan belasting betaald moet worden bepaald.
als er gedurende het jaar te veel belasting is betaald krijgt uw kennis geld terug en als er gedurende het jaar te weinig belasting is betaald moet uw kennis bijbetalen.
in de belastingaangifte gaat het uiteraard over de verdiensten maar ook bezittingen, aftrekposten kunnen een rol spelen waardoor men belasting moet bijbetalen of juist terug krijgt.
uw kennis moet zelf bepalen wat hij/zij wil. hoe kijkt hij/zij er tegen aan als er een naheffing komt of als er een terugbetaling komt.

met het genoemde totaal salaris en met de 2 afzonderlijke bedragen kunt u via de volgende link zelf berekeningen uitvoeren: klik http://www.berekenhet.nl/werk-en-inkomen/nettoloon.html">hier
(met ja/nee bij de vraag 'is dit uw enige of belangrijkste' inkomen zet u de arbeids/loonheffingskorting aan en uit). de berekening is er een zonder rechten uiteraard maar geeft u wel een goede indicatie van de verschillen.

als uw kennis het liefst een niet te grote naheffing of terugbetaling krijgt bij de definitieve aanslag dan is de keuze afhankelijk van wat uw kennis nog aan extra belasting zou moeten betalen of terugkrijgen aan de hand van bezittingen of extra aftrekposten (de verwachting hiervan voor het komende jaar uiteraard).
de keuze is aan uw kennis.
mijn keuze zou zijn (krijg persoonlijk liever een klein beetje terug dan dat ik moet bijbetalen):
- bijna geen extra belasting/teruggaven n.a.v. bezittingen/aftrekposten: arbeidskorting/loonheffing op het salaris van € 20.000
- redelijk bedrag dat aan belasting extra betaald moet worden n.a.v. bezittingen/aftrekposten: arbeidskorting/loonheffing op het salaris van € 9.000 (als het bedrag dat bijbetaald moet worden heel groot is dan op geen van beide salarissen de arbeidskorting/loonheffing)
- redelijk bedrag aan belasting teruggave n.a.v. bezittingen/aftrekposten: arbeidskorting/loonheffing op beide salarissen.