Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 26-03-2015 17:28:17
Geldzaken & Recht

Belasting aangifte uitz 21 maart

Die ouderenkorting die eventueel teruggevraagd kan worden, had betrekking op een oudere die de helft van de aow krijgt, partner andere helft. als die oudere dan een klein pensioen heeft, wordt op dat hele pensioentje volgens de eerste schijf belasting ingehouden. maar op de aow kan zo'n persoon niet de totale heffingskorting gebruiken. als die persoon dan asngifte doet, wordt wel de totale heffingskorting benut en krijgt hij de teveel ingehouden loonheffing terug.

dus die oudere moet wel zelf een klein pensioen hebben.

het zal inderdaad maar zelden voorkomen dat voor ziekenbezoek aftrek verleend kan worden. maar het ging er met name om dat die aftrek niet van toepassing is voor een bezoek asn een te raadplegen dokter, specialist, tandarts, fysio en ga maar door. daar is die € 0,19 niet voir bestemd.

dus voor vervoerkosten mag men de werkelijk gereden kilometers, dus heen en terug, al zijn dat er maar vier, aftrekken tegen de werkelijke kosten. en de belastingdienst accepteert daarvoor € 0,35 tot € 0,40 per kilometer.

dus niet het sommetje gebruiken van de site van de anwb.


@tot 15

u hoeft dus helemaal niet naar een andere plaats. u hebt deze reactie al eens gegeven en toen is u ook uitgelegd dat u het mis hebt.