Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monica010 - 26-03-2015 21:09:45
Geldzaken & Recht

Tijdelijk andere woonruimte

Nog even een juridische opmerking: volgens de wet moet je je inschrijven op het adres waar je woont. feitelijk woont u op dat chaletpark. dit betekent dat u zich daar ook zou moeten inschrijven. een briefadres is alleen bedoeld voor mensen die geen vast adres hebben - u behoort niet tot die categorie. als u zich bijvoorbeeld bij uw ouders zou inschrijven, zou er sprake zijn van fraude. dat is wel goed om te beseffen. als de gemeente waar uw ouders wonen daarachter komt, kunt u gewoon uitgeschreven worden. dat zou ook een vervelend probleem zijn.

u schrijft:
[quote]deze chalets zijn niet voor permanente bewoning, dus inschrijven op dit adres is niet mogelijk.
wat bedoelt u daar precies mee? voor de gemeente zou het geen probleem moeten zijn als u laat weten dat u zich op dit adres wil inschrijven. daar is veel jurisprudentie (rechtspraak) over. zelfs als u in een pand met kantoorbestemming zou gaan wonen terwijl de gemeente dat niet wil, moet u daar wel worden ingeschreven omdat u daar feitelijk wel woont. als het niet mag van het park zou ik de oplossing in die richting zoeken (gesprek aangaan met het park etc.).