Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanswanders - 29-03-2015 17:02:42
Garantie & Verzekeringen

Onderverzekering


mijn dank voor uw uitvoerige antwoord!

vriendelijke groeten,

hans





=hopetobehelping schreef op zondag 29 mrt 2015, 16:45: beste hanswanders,

geen inboedelverzekering lijkt me geen verstandige keuze.
de premie voor een inboedelverzekering vind ik nog wel meevallen. voor een verzekerd bedrag van € 75.000,- een premie van circa € 140,- per jaar betalen vind ik meevallen. in ieder geval niet dermate hoog om dan maar geen inboedelverzekering af te sluiten.
de uitzending van kassa van gisteren toonde wel aan dat men bij een schade behoorlijk op moet letten.
de 'expert' die komt wordt ingehuurd door (of is van) de verzekeringsmaatschappij en krijgt waarschijnlijk betaald per 'afgehandeld geval'. de koe-handel die ontstaan is bij het echtpaar van de uitzending van gisteren is te bizar voor woorden (alle hulde voor hun schoonzoon overigens). door 'hun poot' stijf te houden en de inschakeling van kassa is het oorspronkelijke bedrag al bijna 9 keer zo hoog geworden.
persoonlijk 1 keer helaas een beroep moeten doen op onze inboedelverzekering. de ervaring is wel in lijn met de uitzending van gisteren. de 'expert' probeerde ons ook met een grijpstuiver af te schepen. hij ging helemaal uit zijn dak toen ik het niet accepteerde en ik hem vertelde dat ik niet bij hem verzekerd was en dat ik mijn verzekeraar ging aansporen om de schade te herstellen (en niet een bedrag uit te keren). de uiteindelijke schade bleek een factor 3 keer zo hoog te zijn als het bedrag waarmee men ons wilde afschepen. het hele bedrag is betaald door de verzekeraar, dus eind goed al goed.

maar wees dus op uw hoede als u een beroep moet doen op uw inboedelverzekering, de 'expert' is er niet voor u maar vooral voor de verzekeraar.