Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerryelst1955 - 30-03-2015 15:51:13
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Hallo hier ben ik met de eis waar de vrienden mij gezonden hebben .
eest moet ik nog even uitleggen dat er bij aankoop toen een akte is opgesteld over het recht van gebruik /bewoning .
in die akte staat ook vermeld de 1 van de beide partijen hun deel mogen verkopen, ze moeten eerst aanbieden aan de mede-eigenaar wil die het niet kopen dan mogen ze het te koop aanbieden aan derden alleen die kopen dan de helft en krijgen mij erbij met levenslang recht van gebruik en bewoning .
de vrienden hebben mij toen aangeboden dat ik het voor 80,000 euro hun deel kon kopen waarop ik aangegeven heb dat ik dat veel teveel vind want bij die 80,000 euro komt voor mij minimaal 30,00 euro verbouwen bij wil ik netjes wonen. dat is voor mij geen optie want blijft er voor mij weinig over om te gebruiken om fijne oude dag te hebben .
nu ze hebben de rechtbank dus voorgesteld omdat ik aan gegeven zou hebben geen geld heb om hun uit te kopen ,om zo hun deel te verkopen aan derden alle vraag naar mee betalen van onderhoud wijzen ze af .
want woning word getaxeerd in de staat met eventueel achterstallig onderhoud daar zal de prijs naar zijn dan .als ik geluk heb is de nieuwe eigenaar bereid om de woning wel mee op te knappen , maar dat betwijfel ik want die gaat geen geld uitgeven voor iets waar hij niet kan wonen .dus de fijne vrienden proberen zo als nog bovenste uit de kan te krijgen .nu vraag ik me af stel ze verkopen het aan derden hoe gaat het dan als ik kom te overlijden , want dan zijn mijn 2 dochters voor de helft eigenaar met die derde die het aandeel van vrienden gekocht heeft.volgens akte zou de woning bij overlijden van beide vrienden de woning verkocht worden en opbrengst gedeeld door de erfgenamen .
wat als die derde die het aandeel van vrienden heeft zegt ik wil niet verkopen dan zouden mijn dochters hun deel wel willen verkopen maar dan is het ook weinig waard met een mede-eigenaar dus word hun erfenis gelijk stuk minder waard .......wat een shit zooi denk je vrienden te matsen en zo ook beetje voor je eigen oude dag te investeren en zo ook leuke nalatenschap voor je kinderen achter te laten word je zo bedankt . is er iemand die nog een optie weet hoe ik die lui de de nek om te draaien hahahaha