Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 31-03-2015 07:11:59
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Beste gerryelst1955,

inderdaad wat een k* zooi zoals u het al beschrijft.
dat uw 'vrienden' alle vraag naar mede onderhoud afwijzen was wel te verwachten. ook de eis die ze nu op tafel hebben gelegd was te verwachten met de achtergrond van het hele verhaal zoals in uw vraag en antwoorden beschreven. dat in de akte staat vermeld dat 1 van beide partijen het mag verkopen was mij nog onbekend, anders had men de eis van verkoop aan derden niet op tafel kunnen leggen.
ben overigens met tijger1 van mening dat ik me niet kan voorstellen dat iemand 'hun' deel gaat kopen aangezien u het vruchtgebruik heeft.

voor u was de hele rechtszaak er volgens mij om te doen om ervoor te zorgen dat het achterstallige onderhoud opgelost zou worden en dat uw 'vrienden' hun deel zouden betalen, zijnde in totaal: € 20.000 + € 20.000/2 = € 30.000,-.
de rechtszaak draait dus nu een kant op die hier, naar mijn mening, te weinig recht aan doet. als ik het goed begrepen heb is in de akte vastgelegd hoe het onderhoud van de woning is geregeld en ook door wie dat betaald moet worden. zorg ervoor dat uw advocaat de focus daar weer op krijgt.

de rechter dient een uitspraak te doen over de onderhoudskosten die bijgedragen moeten worden door uw 'vrienden'. de verkoop van 'hun' deel kunnen ze erbij halen, maar u wordt het samen niet eens over de prijs dus hoeft dit er verder niet bijgehaald te worden.
u woont er nu, hopelijk met heel veel plezier. een eventuele verkoop van 'hun' deel kan nog tijden duren, u woont er nu en er is nu achterstallig onderhoud wat uw woonplezier niet ten goede komt maar (nog belangrijker voor 'uw' vrienden) ook de waarde van de woning aantast ('verpaupering', waarde vermindering).
het is er u om te doen volgens mij dat uw 'vrienden' hun bijdrage doen voor het achterstallig onderhoud wat men heeft laten versloffen.
vandaar dat u wilt dat de rechter een uitspraak doet welk bedrag er betaald moet worden door uw 'vrienden'.