Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 03-04-2015 12:40:15
Computers & Telefonie

Geluid multimedia speakers verhogen.

Het speakerset dat ts heeft gekocht heeft 2x 10 watt rms versterker voor de speakers. en 30w rms voor de sub. vandaar dat er ook een 220v stekker aan zit.

dit zou meer dan genoeg moeten zijn om een aardig geluid te produceren. een dance feest in een volle kamer geven gaat niet lukken. maar gewoon geluid voor bij een film, of een game of muziek die pratende mensen overstemt, zou moeten lukken.
als je meer geluid wil zal je meer moeten betalen. dit set is namelijk nog steeds, heel erg goedkoop.

computer speakers houden vaak op rond de 150€. hier kan je dan wel een redelijk feestje mee geven. (klipsch pro media 2.1 bijvoorbeeld)

als je echter echt goed geluid wil, zal je naar een losse versterker met speakers moeten gaan kijken. een instap set heb je voor onder de 400€.

koop aub geen sony, philips, samsung/whatever alles in 1 home cinema set bij de media markt ofzo. dit is 9/10 keer ruk spul dat binnen 2 jaar weer kapot is en super slecht klinkt. deze sets zijn vaak te herkennen aan 2-5 losse mini speakers die niks wegen met een subwoofer. waar maar 1 dun draadje heen gaat.

ga wel voor de grotere losse versterkers, van bijvoorbeeld denon, nad, onkyo, yamaha, marantz. en kies daar speakers en eventueel een sub bij uit door er zelf, met je eigen muziek naar te luisteren. dit kost wel wat meer. maar gaat ook 10+ jaren mee.

als je toch een all-in one wil, dan make harman kardon en jamo nog wel redelijke sets.

bron: ik heb jaren hifi sets verkocht en maak er een hobby van om bij kringloopwinkels goedkope kwaliteits audio electronica te vinden en repareren.