Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
piethenk - 05-04-2015 13:02:37
Geldzaken & Recht

Incassokosten credit card

[quote=tijger1 schreef op zondag 5 apr 2015, 12:42]dus die kennis komt zijn verplichtingen niet na en u verwacht dat dat die maatschappij zomaar krediet gaat verlenen?

ik verwacht niet van de maatschappij dat die een krediet verstrekt. mijn vraag is of de regels voor kredieten van toepassing zijn op credit cards zonder gespreid betalen.

voor de goede orde. ik zeg niet dat de credit card maatschappij onredelijk handelde. ik stel de vraag of de maatschappij in lijn met de wetgeving heeft gehandeld. daarbij bedoel met name op artikel 34 wet op het consumentenkrediet (wck) due bepaalt dat de kredietgever geen andere vergoedingen mag bedingen dan rentevergoedingen en rentevergoedingen zijn gemaximeerd op 15% per jaar. de kredietgever mag, in tegenstelling tot de meeste andere schuldeisers, dus geen incassokosten in rekening brengen.