Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 05-04-2015 13:49:22
Geldzaken & Recht

Incassokosten credit card

[quote=piethenk schreef op zondag 5 apr 2015, 13:02]daarbij bedoel met name op artikel 34 wet op het consumentenkrediet (wck) due bepaalt dat de kredietgever geen andere vergoedingen mag bedingen dan rentevergoedingen en rentevergoedingen zijn gemaximeerd op 15% per jaar. de kredietgever mag, in tegenstelling tot de meeste andere schuldeisers, dus geen incassokosten in rekening brengen.
je leest denk ik niet goed.

hoofdstuk iv. de krediettransactie
afdeling 3. kredietvergoeding en betalingen.

artikel 34
het is de kredietgever en de leverancier verboden enige andere vorm van kredietvergoeding te bedingen, in rekening te brengen of te aanvaarden dan:

a. een vergoeding welke verschuldigd is bij afwikkeling overeenkomstig de betalingsregeling van de transactie;
b. een vergoeding die verschuldigd wordt ingeval de kredietnemer, na ingebrekestelling, nalatig blijft in zijn verplichting tot betaling ingevolge de transactie;
c. een vergoeding die verschuldigd wordt indien de kredietnemer vervroegd aflost.

onder b staat dus aangegeven dat indien bij een aangeven ingebrekestelling, de kredietnemer nalatig blijft met zijn verplichting tot betaling ingevolge de transactie, er wel degelijk extra kosten berekend mogen worden.

bron, klik-> http://maxius.nl/wet-op-het-consumentenkrediet/artikel34">artikel 34 wet op het consumentenkrediet