Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 08-04-2015 16:42:08
Computers & Telefonie

Hoe werkt wifiextender

Een wifi extender vangt een signaal op en zend het vervolgens weer opnieuw uit. dit zorgt ervoor dat je snelheid effectief gehalveerd wordt bij het gebruik van een extender aangezien alles dubbel de ether ingestuurd wordt.

daarnaast heb je verlies naar mate de afstand en obstakels toenemen. daarom is het ook de bedoeling dat je een extender halverwege de te overbruggen afstand monteert. daarbij is het tevens ook belangrijk dat op die halve afstand het signaal nog goed is anders wordt enkel een slecht signaal versterkt waar je natuurlijk weinig aan hebt.

stel je hebt een oude 11g verbinding van max 54mb, er zit een muur tussen en er komt nog 28mb door. vervolgens sluit je hier een extender op aan waardoor een effectieve snelheid van 14mb over blijft.

al heel wat verlies.

maar op dat netwerk van zit maar een internet verbinding van bv 10mb. nu zou je zeggen van 14mb genoeg over maar helaas die 10 mb zit als het ware over die 54mb verdeeld dus daar blijft uiteindelijk ook veel minder van over.

tel daarbij het gebruik (meer dan 1 gelijktijdige gebruikers) van die 10mb op kan het dus best zo uitkomen dat je in zo'n situatie nagenoeg niks meer van over houd.