Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 08-04-2015 20:32:45
Geldzaken & Recht

Voorlopige aanslag 2015

Beste maralt,

antwoord op uw vraag heeft u al. ja, u moet de voorlopige aanslag betalen. het staat u vrij uiteraard om een herziening van uw voorlopige aanslag aan te vragen. let wel dat als u volgend jaar moet bijbetalen wellicht de wettelijke rente aan u in rekening wordt gebracht.
wat er met uw voorlopige aanslag in de post is gebeurd is niet te achterhalen. gewoon de eerste termijnen snel betalen zodat u geen aanmaningen krijgt.
helaas vorig jaar zelf ook meegemaakt dat een voorlopige aanslag niet bij mij is aangekomen. bij de herinnering die ik daarop kreeg de belastingdienst gebeld en aangegeven dat ik dit soort zaken liever niet met de post ontvang omdat er, naar mijn mening, te vaak post verloren gaat of veel later aankomt. de belastingdienst is er van op de hoogte (de eerste herinnering bevat ook geen boete) en als de tijd er rijp voor is (als genoeg mensen klagen misschien) zal dit wel veranderen.
met een inlog bij de belastingdienst zou men het toch ook online beschikbaar moeten kunnen stellen, maar wie weet is het over een paar jaar zo ver.