Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 08-04-2015 23:58:53
Geldzaken & Recht

Voorlopige aanslag 2015

[quote=maralt schreef op woensdag 8 apr 2015, 17:34]gisteren 7april j.l. viel bij mij een brief van de belasting op de mat met daarin de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2015.
deze aanslag had dagtekening 31 januari 2015
en betalen voor 28 februari 2015, m.a.w. deze aanslag is ruim twee maanden onderweg geweest.
bovendien kan ik nu geen gebruik maken van de korting bij betaling in eens van het hele bedrag en ook de betaling in termijnen valt in dit geval hoger uit.
de persoon van de belasting kon niets voor mij doen.
ben je eigenlijk verplicht om deze voorlopige aanslag te betalen kan dat niet gewoon zoals altijd is gebeurd in het daaropvolgend jaar bij de belastingaangifte over 2015 betalen?

persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat de belastingdienst nog door veel te veel mensen de 'hand boven het hoofd gehouden word'. als ik de data lees dan klopt dit voor geen meter. en moet diezelfde belastingdienst er maar eens zelf achter aan met wie men in zee gaat om post te versturen. en niet de fout bij de zogenaamde ontvanger leggen. die dienst is er voor ons allemaal; als zij fouten maken moet die fout niet bij de belastingplichtige gelegd worden. op deze manier zijn we allemaal vogelvrij. we weten inmiddels hoeveel fouten door de "blauwe kant" worden gemaakt en daar zou men ook van die zijde naar moeten handelen.