Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 09-04-2015 12:52:01
Garantie & Verzekeringen

Vgz wijzigt voorwaarden in april

[quote=tijger1 schreef op donderdag 9 apr 2015, 10:28]@epcot

het wordt volgens mij steeds gekker, ook met uw uitleg;-)) want waarom zou unive de medische kosten vergoeden als je daar die module niet hebt afgesloten?

en waarom bericht dan de vgz dat de module medische kosten uit de aanvullende verzekering wordt geschrapt?

u hebt nu al drie keer die brief goed doorgelezen. blijkbaar is hij niet echt duidelijk.;-))

duidelijk lezen helpt maar voor sommige mensen is dat best wel een probleem.

maar nogmaals voor de niet al te snuggere lezers:
de basis verzekering van vgz (en alle zorg verzekeraars) vergoeden buitenlandse zorgkosten op basis van de nederlandse tarieven. wel rekening houdend met aftrek van je wettelijke eigen bijdrage van € 370 euro.

de aanvullende zorgverzekering vergoed ook de kosten boven de nederlandse tarieven.

heb je geen aanvullend pakket bij je zorgverzekering (dus alleen basis) maar wel een reisverzekering dan moet je indien je de kosten hoger dan de nederlandse tarieven en je wettelijke eigen bijdrage ook vergoed wil hebben de module "medische kosten" afsluiten bij je reisverzekering. vanuit deze module worden dan de kosten betaald die vgz niet betaald.

tot 1 april vergoede vgz als je een reisverzekering had bij unive zonder "medische kosten" ook je eigen bijdrage uit coulance en dit doen ze niet meer.

als je bij vgz een basis verzekering hebt met een aanvullend pakket dan veranderd er niks! je hoeft dan bij unive (of welke reisverzekering dan ook) geen module "medische kosten" af te sluiten.