Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
pa0jaz - 10-04-2015 02:43:24
Geldzaken & Recht

Inhouden klein pensioen - afkoop

Mensen, het amendement verheij c.s. staat in de brief van jetta kleinsma, de staatssecretaris aan de tweede kamer genoemd. de brief van de staatssecretaris is van 13 februari 2015 met referentie: 2015-0000020165 (zie: www.rijksoverheid.nl) de onderhavige tekst: belanghebbenden mogen geen financiƫle nadelen ondervinden als zij een afkoopsom van een klein pensioen ontvangen, enz... de opdracht is gekomen van de centrale raad van beroep, vandaar de brief aan de tweede kamer. de svb misbruikt m.i. de regels, door zelf de datum van 1 december 2014 te hanteren in plaats van 1 januari 2013, het jaar waarin er sprake werd van pensioenleeftijd (bereiken van de 65 jarige leeftijd en a.ow-pensioenleeftijd. pensioenfondsen zijn bij afkoop verplicht dat in de maand van het 65 jaar worden te doen. voor 1 januari 2013 kwam dit probleem als na-pensionerings- pensioen niet of nauwelijks voor, de pensioenen werden immers na de pensioengerechtigde leeftijd uitbetaald. nu wordt het door de svb wel als inkomen gezien en daar stoelt het amendement en de aankomende wetswijziging op. verplichte afkoop kan de pensioengerechtigde immers niet afwijzen........
het advies wat ik gekregen heb is om de svb in gebreke te stellen omdat zij niet meegaan met de bedoeling van de tweede kamer.
of langdurig opnieuw bezwaar en beroep aantekenen. opnieuw bezwaar kan ook want er was slechts een pro-forma bezwaar ingediend op 28 mei 2014, dus zonder hoor en wederhoor. dat heeft de svb overgeslagen.
de negen uitspraken van de crvb van 19 december 2014, waarvan de svb mij er slechts 1 heeft toegestuurd waren allemaal verschillend, maar wel met de zelfde opdracht aan de svb, waarop de staatssecretaris enz. weer heeft geanticipeerd naar de tweede kamer, enz.
ik groet u allen,
jaz
.