Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 11-04-2015 10:34:26
Geldzaken & Recht

Erfenis en uitkering/schulden

De erfenis verwerpen heeft tot gevolg dat zijn deel naar zijn kinderen gaat (zo die er zijn). heeft hij zelf geen kinderen, dan gaat zijn aandeel naar de andere erfgenamen. als die vervolgens een stichting op gaan richten zijn daar allereerst kosten aan verbonden en vervolgens schenken de oprichters het aandeel in de erfenis van de verwerper aan de stichting. dat is al belast met schenkbelasting als het om meer dan € 2.000,-- gaat.

als de stichting vervolgens geld uitkeert aan de verwerper, dan komt het alsnog bij de schuldeisers, maar moet de verwerper ook nog een keer schenkbelasting betalen over de ontvangen uitkeringen.

dat loopt dus op meerdere fronten niet soepel, noch even van de los van de reeds gemaakte opmerkingen over de bijstandsuitkering.