Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 12-04-2015 11:14:37
Geldzaken & Recht

Erfenis en uitkering/schulden

@mfgr,

vraag 1 : de erfenis verdwijnt natuurlijk helemaal niet, maar het te ontvangen erfdeel zal worden gebruikt om de financiële problemen waar uw kennis in is verzeilt op te lossen.
ook de schuldeisers zullen voordeel hebben van de erfenis die uw kennis zal ontvangen, aangezien zij minder of helemaal niets hoeven af te schrijven op de openstaande vordering die zij op uw kennis hebben.
er zijn dus, sociaal gezien, alleen maar winnaars want uw kennis is van de schulden af en de schuldeisers krijgen waar zij recht op hebben.

vraag 2 :uw kennis heeft inderdaad een zeer "creatieve" geest, door die zelfde creativiteit in het verleden ook te gebruiken is hij/zij waarschijnlijk ook in de financiële problemen geraakt.
uw kennis heeft een "list" bedacht, die overigens niet gaat werken, om de erfenis buiten de boeken te houden en koste wat kost op kosten van de gemeenschap te blijven leven.
alleen al om op een dergelijk creatief idee te komen geeft al een idee over welke mentaliteit deze kennis beschikt.
gelukkig gaat deze, door een "creatieve" geest bedachte constructie, in de praktijk niet werken.

een "zinnig advies, zoals u vraagt, is dat uw kennis de erfenis accepteert, zijn/haar schulden netjes aflost en zolang het niet echt nodig is om geen misbruik te maken van het sociale vangnet die de gemeenschap biedt.