Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 12-04-2015 11:14:55
Geldzaken & Recht

Incasso na 7 jaar

Ten eerste moet het incassobureau bewijzen dat er sowieso een vordering openstaat. waar het over gaat. ik vind het wel verdacht dat u bereid bent te betalen zonder te weten waar het over gaat. dat geloof ik niet. als ik ineens een rekening van jaren geleden krijg gepresenteerd en ik heb geen flauw benul waar het over gaat, dan betaal ik geen cent zonder opheldering.

bij een consumentenkoop geldt de verjaringstermijn 2 jaar. bij een dienst is de verjaringstermijn 5 jaar. wel kan die termijn gestuit worden door steeds weer een aanmaning te sturen binnen de verjaringstermijn.
ik zou eerst maar eens bewijzen opvragen of de factuur terecht is.

het is belangrijk alles bewijsbaar schriftelijk te doen.

lees dit klik http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=61">hier er op na.

is er gestuit, of was u echt niet te achterhalen terwijl de rekening terecht was, dan mogen er incassokosten en wettelijke rente gevraagd worden.
dat incassobureau werkt niet voor niets.

als er nooit een rekening is verstuurd en is het incassobureau zomaar na bijna 8 jaar een rekening gaan vorderen, dan kunt u een beroep doen op verjaring. zelfs als de rekening terecht is.