Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 14-04-2015 17:56:19
Geldzaken & Recht

Ik wil mijn sleutel terug

Lijkt weer zo'n typisch geval van recentelijk ontstane onmin tussen de buren waarbij, na 17 jaar, het gebruik van een ruimte tussen twee woningen als speerpunt in de onderlinge strijd wordt gebruikt.
beide partijen menen, na al die jaren, ineens alleen maar rechten te hebben en plotseling doemen er allerlei gebruikersproblemen op die zich voorheen niet of nauwelijks zullen hebben voorgedaan.
er zijn voor dit probleem mijns inziens twee opties mogelijk.

1/ beide partijen gaan, als volwassen en weldenkende mensen, met elkaar aan tafel en bespreken de problemen die zijn ontstaan en maken afspraken over wanneer en waarvoor de tussenruimte wel en niet kan worden gebruikt.

2/ u laat door het kadaster de exacte erfgrens bepalen (zodat ook hierover geen onduidelijkheid kan bestaan) en indien de gehele tussenruimte uw eigendom is dan zult u, op last van uw buurman, de constructie/bevestiging van de toegangspoort moeten aanpassen zodat deze niet meer aan de muur van uw buurman bevestigd is. losstaand tegen de gevel is wel toegestaan.

u zult de buurman altijd toegang moeten verlenen tot de tussenruimte indien er onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan de gevel, dakgoot of dak aan die zijde van de woning moeten worden uitgevoerd.

weldenkende mensen, die in (redelijke) harmonie met hun buren willen leven, kiezen voor optie één.
en zij woonden nog vele jaren als goede buren naast elkaar.