Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 17-04-2015 12:01:59
Computers & Telefonie

Backup

Ook al zijn de belangrijkste tips al gegeven, ik wil het even ook hebben over de bestanden die in aanmerking komen voor een backup. de meeste bestanden staan waarschijnlijk in de map mijn documenten maar misschien komen de emails ook wel binnen (en is er sprake van een emailmap die ook gebackupd moet worden).

als een backup belangrijk is (daar gaan we van uit) dan is het het beste om de backup op 2 aparte schijven te zetten (en regelmatig deze backups te verversen). voor de veiligheid is het gewenst 1 van die 2 schijven op een ander adres te bewaren.

wat ook van belang is is de grootte van de backup. maar ik ga ervan uit dat dat hier beperkt zal zijn.
een backup kan ook "in the cloud" worden gezet maar daar ben ik geen voorstander van. maar het gaat hier niet om mijn situatie.

ik adviseer om van de software ook een backup te maken zolang er plaats is op de backup-schijf.