Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 17-04-2015 15:11:38
Auto & Vervoer

Framebreuk fiets (3 jaar oud)

Dit gaat niet alleen om een ondeugdelijk product maar ook een onveilig product.

daarvoor gelden de volgende regels:

wie kan ik aansprakelijk stellen voor schade?
schade meer dan eur 500


hebt u meer dan eur 500 schade door een onveilig product? dan kunt u de fabrikant van het product aansprakelijk stellen. u kunt hiervoor onze voorbeeldbrief gebruiken. is het product in het buitenland gemaakt? dan is het bedrijf of de persoon aansprakelijk die het product naar nederland heeft gehaald. deze importeur moet dan wel in europa werken.

schade minder dan eur 500

hebt u minder dan eur 500 schade? dan moet u bij de verkoper van het product zijn. dat moet ook als u klachten hebt over het product zelf. een voorbeeld. u hebt een broodrooster gekocht van het merk twister. toen u het broodrooster gebruikte, werd dit zo warm dat het broodrooster uw aanrechtblad heeft beschadigd. de schade is eur 800. de twisterfabrikant is verantwoordelijk voor de schade, en dus ook voor de kosten. hiervoor moet u naar de fabrikant gaan. met uw klacht over het broodrooster zelf gaat u naar de winkel waar u het broodrooster hebt gekocht.

klik https://www.consuwijzer.nl/thema/onveilige-producten">hier voor voorbeeldbrieven en aanvullende informatie.

als u uw eigen risico (bij zorgverzekering) moest aanspreken kunt u die ook claimen.