Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 17-04-2015 19:31:48
Geldzaken & Recht

Mag de woningbouw mij deze woning weigeren

[quote=zoekster schreef op vrijdag 17 apr 2015, 18:26]ik vind het een vreemde manier van doen. 1400 netto (neem ik aan) is niet een geweldig hoog inkomen, maar je kunt er wel een woning van rond de 700 euro van betalen, zeker met huurtoeslag. maar de wbv mag 10% van de woningen toewijzen aan huurders met een hoger inkomen (boven € 34.911 bruto), die halen ze zeker liever binnen.

volgens de rijksoverheid kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van de woningbouwvereniging. het lijkt mij dat het dan de slager die zijn eigen vlees keurt.


u kunt het beste tegelijkertijd bellen of chatten met het juridisch loket in uw buurt, anders gaat die woning uw neus al voorbij terwijl de klacht bij de klachtencommissie ligt.
al jaar en dag kan een woningbouwvereniging bepaalde eisen stellen aan een minimum-inkomen, ook al is het een sociale huurwoning.
dat gebeurde al voordat blok zich er mee bemoeide, dat was ook al zo toen blok nog geen minister voor wonen en rijksdienst was, dat was in ieder geval in 2009 al zo toen ik van het oosten van het land naar het westen van het land verhuisde naar een 50+ huurappartement en waar een bepaald minimum-inkomen werd vereist.
en andersom kan ook, ik had te veel inkomen, ondanks dat ik pre-pensioen had, om te reageren op een 50+ appartement wat in eerste instantie mijn eerste keuze was, dat is afgewezen, ondanks dat mijn inkomen ruim onder de 34.000 was, maar het was toch te hoog.

kijk aan de linkerkant van onderstaande advertentie's, daar zie je de inkomensgrenzen en zo zijn er vele duizenden.

klik-> https://www.woonnet-haaglanden.nl/woningaanbod/totale-aanbod/details/?dwellingid=148313">hier

klik-> https://www.woonnet-haaglanden.nl/woningaanbod/totale-aanbod/details/?dwellingid=148395">hier

klik-> https://www.woonnet-haaglanden.nl/woningaanbod/totale-aanbod/details/?dwellingid=148225">hier

klik-> https://www.woonnet-haaglanden.nl/woningaanbod/totale-aanbod/details/?dwellingid=148379">hier

en zo kan ik wel vele honderden woningen vinden als ik alle wbv-site's zou gaan afstruinen.