Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 17-04-2015 22:14:35
Geldzaken & Recht

Mag de woningbouw mij deze woning weigeren

Persoonlijk vind ik het een groot probleem, of eigenlijk een gebrek, dat je bij het doen van de aangifte via de belastingdienst niet meteen kan controleren of de al ontvangen toeslagen niet te hoog zijn geweest. dat kan overigens wel met het programma van elsevier.

als men bijvoorbeeld in een hulpprogramma meteen de ontvangen toeslagen zou kunnen invullen, weet men vóór 1 april al wat eventueel nabetaald moet worden en ook of het nuttig is een wijziging aan de afdeling toeslagen door te geven.

nu komt ern definitieve beschikking maanden later en realiseren de meeste mensen zich niet dat als ze terug moeten betalen, dat ongetwijfeld ook van toepassing zal zijn over het lopende jaar.

en men realiseert zich dat al helemaal niet omdat op de beschikking geen inkomen staat vermeld waar rekening mee wordt gehouden.

daarvoor moet men inloggen op toeslagen en de specificaties bekijken. heel onhandig.