Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

li
lidekker - 18-04-2015 14:22:12
Garantie & Verzekeringen

Hoge ziekenhuisrekening

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 18 apr 2015, 13:30]wat een wonderlijke gedachtegang. u ging er eerst vanuit dat het helemaal niet vergoed zou worden en bent toch die behandeling aangegaan. als zorg helemaal niet vergoed wordt, is ook het eigen risico niet van toepassing, maar moet u alles zelf betalen.

en of iets onder een dbc valt wordt door de zorgautoriteit uitgemaakt en niet door het ziekenhuis.

u hebt een zorgverzekering afgesloten, waarvan bekend was en is dat niet alle zorgverleners en maar een beperkt aantal ziekenhuizen zijn gecontracteerd. is toch uitgebreid in de media aan bod geweest.

zoals gezegd, over dat maar deels vergoeden zijn diverse procedures geweest, met verschillende uitkomsten.

vergeet vooral niet bij uw aangifte 2015 de kosten die u zelf moet betalen, maar niet het eigen risico, op te voeren.

waarom is dat een wonderlijke gedachtegang? een seksuoloog kost normaal rond de 100 euro per keer, dus dan had ik 5 afspraken gedaan. nu is de rekening 5 keer zo hoog voor ook ongeveer 5 afspraken.

nogmaals staat er dat niet-gecontracteerde zorg voor ongeveer 80% wordt vergoed, dan ga ik er niet van uit dat het in dit geval maar 20% is. vooraf kun je ook niet zoeken naar een vergoeding als je geen dbc code weet.

waar kan ik dan terecht als ik wil weten of er correct gehandeld is bij de nza?

opvoeren bij de belasting heeft geen zin, ik ben student en heb dus geen inkomen. en zeker geen 2500 euro.