Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

li
lidekker - 18-04-2015 15:44:23
Garantie & Verzekeringen

Hoge ziekenhuisrekening

[quote=tijger1 schreef op zaterdag 18 apr 2015, 15:36]om met het laatste te beginnen, opvoeren bij de belasting heeft wel degelijk zijn. er is een speciale regeling, voor als je de aftrek voor medische kosten niet geldend kunt maken.

en ik begrijp niet wat u bedoelt met maar 20% het gaat over het jaar heen met een nieuwe dbc en dus uiteraard twee keer eigen risico.

u hebt verkeerd gegokt met het eigen risico en de verzekeraar. helaas,
waar zou ik dat dan moeten opvoeren en wat levert dat dan op?

die 20% is gebaseerd op het feit dat de verzekeraar 300 euro vergoed voor deze dbc code. de dbc kosten van vorig jaar zijn 1300, dus 1000 zelf betalen (20% vergoeding, en geen 80% zoals op de site staat). maar die 300 euro gaat eerst van het eigen risico af, dus gewoon 1300 zelf betalen. dit jaar weer dbc rekening van 1200 euro (waarschijnlijk ook 300 vergoeding), dus ook weer 900 betalen en ook eerst nog het eigen risico.

dat ik een verkeerde verzekering heb is wel duidelijk. met het ziekenhuis over belachelijk dbc declaraties ben ik nog niet klaar. daar gaat het nu om.