Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 19-04-2015 10:22:54
Geldzaken & Recht

Vermiste goederen bij verhuizing

Als het goed is, is dit bedrijf voor dit soort situaties verzekerd. ik vind het eerlijk gezegd schandalig dat ze bij u voor durven komen rijden zonder verhuislift.

u moet schriftelijk (mail, aangetekende brief) uw klacht bij de verhuizer indienen. als deze hierop negatief reageert kunt u naar de geschillencommissie verhuizen. verzoek altijd om een schriftelijk antwoord binnen een bepaalde tijd. bijv. 2 weken.
klik http://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2769/verhuizen">hier

lees goed de voorwaarden door klik http://www.degeschillencommissie.nl/userfiles/btw_brochures/ver%20brochure_140619.pdf">hier

als u nog niet heeft betaald, dan zou ik de geschillencommissie overslaan en een redelijk bedrag van de factuur afhouden. wel moet u dat motiveren in een aangetekende brief aan de verhuizer. dan zal de verhuizer zelf actie moeten ondernemen (via de rechter) om het geld binnen te halen en ik denk dat de verhuizer een slechte zaak heeft. neem nu alvast foto's van de schade die is ontstaan aan uw spullen. het zou ook handig zijn als u nog bonnen heeft van de vermiste artikelen, want op dat punt zit u wel met de bewijslast.

hoe waren de boren verpakt, zaten ze in verhuisdozen of lagen ze los bij de rest van de boedel? is de inhoud van de verhuiswagen continu bewaakt, of was het makkelijk voor andere personen om even in de verhuiswagen te duiken, of lagen spullen onbewaakt op straat? dat zijn allemaal dingen waar u uw zaak sterker van maakt. foto's zijn nog beter, maar dat is iets waar je tijdens een verhuizing niet zo vaak aan denkt.

ook als u een rechtsbijstandverzekering heeft, neem daar dan contact mee op.
eventueel kan die u bijstaan bij de geschillencommissie, of gaat die direct met uw zaak aan de slag. een brief van een jurist kan wonderen doen.

een heel andere weg is flink wat lawaai maken over dit bedrijf op internet. dat lijkt mij de weg als al het andere gefaald heeft. (hoewel dat soms de snelste manier is om schadevergoeding te krijgen, een onbetrouwbaar verhuisbedrijf daar wil niemand aan beginnen)