Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwv_webcare
uwv_webcare - 20-04-2015 10:08:00
Geldzaken & Recht

Van zw naar ww

Beste rolleke,

je geeft aan dat je man al langer dan 2 jaar ziek is. en dat hij momenteel met een urenbeperking naar de ww is verwezen. je wilt graag weten of hij niet een ziektewet-uitkering zou moeten hebben.

ik doe een aanname dat je man een keuring heeft gehad voor de wia-uitkering en dat deze is afgewezen? je man wordt dan doorverwezen naar de ww, omdat hij de maximale duur voor de ziektewet al doorlopen heeft. het maakt hierbij niet uit of hij de wachttijd heeft doorlopen bij de werkgever of tijdens een ziektewet-uitkering van uwv.

het is mogelijk dat de arts advies heeft meegegeven over het aantal uren dat je man weer zou kunnen gaan werken. echter is er bij de ww-uitkering geen sprake van urenbeperking. je man kan wel afspraken maken met de adviseur werk over zijn mogelijkheden in toekomstige werkzaamheden.

je man kan in contact komen met zijn adviseur werk via werk.nl , hij kan inloggen met zijn digi-d code en dan een nieuw bericht versturen via het kopje ‘berichten’.

met vriendelijke groet,

mariël
uwv webcare team
www.uwv.nl/webcare