Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fotoflex
fotoflex - 20-04-2015 12:18:41
Voeding & Gezondheid

Senseo

De schuimlaag ontstaat doordat het water door de koffie wordt geperst, daar ben ik het mee eens.
maar behalve pads gebruik ik soms gemalen koffie. ik merk dan dat de crema veel sneller afbreekt.
mijn vermoeden is, dat er wel degelijk iets (een eiwit?) in koffiepads zit, waardoor het schuimlaagje langer op je kopje koffie blijft liggen.
vet breekt schuim meestal af, steek maar eens een vinger in de schuimkraag van je bier,
dus dat zal het niet zijn.
natuurlijk moet je dat onder laboratorium-omstandigheden toetsen, maar ik meen wel degelijk een verschil tussen koffiepads en gewone koffie te constateren.
op de ingrediƫntenlijst staat alleen maar:'pads met koffie', dat zou dan niet correct zijn.
iets voor de keuringsdienst van waarden?
(en dan blijkt dat de koffie weliswaar hetzelfde is, maar dat de pads worden dichtgeplakt met eiwithoudende lijm.)