Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 20-04-2015 18:15:41
Geldzaken & Recht

Een uitdaging voor een vakman / specialist.

[quote=mbolluyt schreef op maandag 20 apr 2015, 02:19]

zie de problemen en schulden alleen maar toenemen en daarmee het overzicht volledig verdwijnen

met deze zin uit uw topic begint de ellende, klaarblijkelijk gaat er maandelijks meer "uit" dan er "in" komt en u heeft geen idee waardoor dat komt.
om "zelf" een begin te maken zodat u een overzicht krijgt van uw financiƫle positie maakt u een heel simpel lijstje van uw vaste maandelijkse lasten, zoals daar o.a. zijn :
woninghuur of hypotheek
zorgverzekering
verzekeringen (overige)
energieleverancier
drinkwater
gemeentelijk belastingen
internet, tv, telefoon
auto (aflossing ?, wegenbelasting)
abonnementen
levensonderhoud (voeding en kleding)

vervolgens maakt u een lijstje van al uw maandelijkse inkomsten.

met enig plussen en minnen weet u dan of uw inkomsten de uitgaven dekken en mocht dat niet het geval zijn dan zult u om te beginnen orde in uw uitgaven moeten brengen door de niet direct noodzakelijke zaken te schrappen en doe dit rigoureus (pappen en nathouden werkt niet).
vervolgens staat de weg naar de reguliere schuldhulpverlening voor u open, maat daarvoor zult u, net als ieder nader met vergelijkbare problemen, achteraan in het rijtje wachtenden moeten aansluiten