Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 23-04-2015 08:19:18
Huishouden & Energie

Ortho-relax matras van aldi, iemand ervaring mee?

Nee, geen ervaring mee, maar wat is de basis.....van deze prijsgunstige, nogal harde (in drie hardheden verkrijgbaar) matrassen, die in de loop van de jaren een kuil gaan vormen en enkele dagen na het uitpakken nogal stinken (zonder gevaarlijke stofjes!):

koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. dit is onjuist. de term 'koudschuim' is afgeleid van de term 'cold cure moulding': schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. de juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk high resilience (hr) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. koudschuim of hr schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van hr35 gebruikt tot een hr65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. hr schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend.