Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 24-04-2015 03:27:32
Huishouden & Energie

Overname ketel contract energiewacht

[quote=stefan86zwolle schreef op woensdag 22 apr 2015, 19:42]in de woning die ik heb gekocht hebben de vorige bewoners eind 2014 een ketel laten plaatsen door de energiewacht. hiervoor hebben zij een huur- en onderhoudscontract afgesloten. tijdens de koop ben ik met de vorige eigenaren overeengekomen deze ketel + contract over te nemen.

dit contract loopt 12,5 jaar, voor maandelijkse kosten van €42,26. dit komt neer op een totaal bedrag van € 6.339,-. als ik dit wil afkopen ben ik maar liefst € 4.200,- kwijt. dit terwijl deze ketel voor +/- € 1.000,- incl. installatiekosten door diverse bedrijven wordt aangeboden.

zijn er meer mensen die deze gang van zaken van energiewacht kent?

vandaag heb ik telefonisch contact gehad met energiewacht. ik krijg daar nauwelijks antwoorden op mijn vragen, één van deze vragen was wat de werkelijk aanschafkosten van de ketel is. dit wilde ik graag weten ivm de waarde van mijn woning. de meneer aan de telefoon was in eerste instantie geen zins van plan hier antwoord op te geven. na lang aandringen zei hij dat de ketel incl. installatiekosten ongeveer tussen de € 1.500,- en € 2.000,- was.

fout om die verplichting over te nemen van de vorige eigenaar van het pand.

onlangs in een consumentenprogramma aan de orde geweest, dat een ketel op huurbasis u de hoofdprijs betaald, namelijk 4 x de ketelwaarde tijdens de huurperiode.