Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 24-04-2015 10:29:01
Huishouden & Energie

Afkopen cv

Beste marcelfennis,

mijn eerste reactie zou zijn, laat het de verkopers maar opknappen. zij hebben immers dat contract afgesloten. begrijp van u dat dat niet mogelijk is.
de prijs voor de aanschaf van de nieuwe woning is al overeengekomen, geen mogelijkheid meer om de kosten voor de afkoop hier in mee te nemen ?

als het niet mogelijk is de verkopers het te laten opknappen of de kosten van afkoop voor zich te nemen zult u het met feenstra moeten zien te regelen.
mocht u het contract afkopen neemt feenstra de ketel dan weer mee en heeft u geen ketel meer ? mocht dat zo zijn dan kunt u dat wellicht gebruiken in uw onderhandeling met feenstra, stel u koopt daar een nieuwe ketel (zonder onderhoudscontract) en men levert deze bijvoorbeeld voor de helft van de prijs.

helaas voor u is het een lopend contract dat nog 10 jaar loopt, feenstra bepaalt dan de afkoopsom. voor de afkoop van energie contracten zijn er bedragen vastgesteld maar voor de afkoop van huurcontracten van ketels niet. heeft u het huurcontract en de bijbehorende voorwaarden ? u zou nog kunnen controleren of het bedrag dat feenstra vraagt voor de afkoop in lijn is met wat er in het huurcontract en de bijbehorende voorwaarden staat.