Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 25-04-2015 10:42:25
Geldzaken & Recht

Nieuwe tas geeft af op kleding

Als de winkelier voor doet komen dat het leren hengels zijn, dan klopt dat al niet. leer op leer geeft juist niet af. heb er nog nooit van gehoord dat geverfd leer afgaf. dan zou een jas ook af kunnen geven, maar dat gebeurt echt niet.

echt leer is poreus. de verf dringt er als het ware in. in tegenstelling tot nepleer. daar ligt de verf op het kunststof materiaal. het zit 'm er dus in dat het nepleer is. persoonlijk kan ik wel zien, dat het nep is. dat het afgeeft had ik ook niet verwacht. zal ongetwijfeld met de prijs van de verf die gebruikt is te maken hebben. maar ja dat kun je van de buitenkant niet zien. ik had dus zeker ook terug gegaan.

de vraag is dus, mag je van een goedkoop nepleren hengel verwachten dat het niet afgeeft. was de jas trouwens naturelkleurig? als na chemische reiniging van geverfd leer (ik had er nog nooit van gehoord) de kleur van de jas niet is aangetast, dan geeft in ieder geval al aan hoe kleurvast geverfd leer is.