Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ramonnetje
ramonnetje - 26-04-2015 01:29:36
Auto & Vervoer

Geen actie bij internetfraude

Begin deze maand: 177,- lichter door een marktplaatsoplichter... aangifte doen bij mijnpolitie.nl, volledig geautomatiseerd, je krijgt dan een pdf'je met je aangifte. of er iets aan gedaan wordt is totaal onduidelijk: marktplaats krijgt een notificatie, reageert daarop door het account te verwijderen (tja, gewoon op een nieuw account doorgaan met hetzelfde gmailadres, want marktplaats anonimiseert toch je mail...). foto opvragen heeft geen zin, marktplaats stript alle meta-informatie.

het is niet eens duidelijk hoe je moet zoeken naar rekeningnummers op mijnpolitie.nl, je kunt met of zonder iban ingeven, met of zonder spaties, je weet niet of je misschien iets anders moet ingeven... je kunt er geen informatie over opvragen. niets... voor de duidelijkheid: je aangifte is een 'geschil tussen particulieren', en niet eens oplichting of fraude. dat wordt het pas als het om een x-bedrag gaat (tenzij dat inmiddels is veranderd, maar nederlandse wet kennende...).

een bank aanschrijven heeft ook geen zin, wet op privacy. het rekeningnummer (hier) posten mag om diezelfde reden ook niet, maar misschien moet je het dan maar op je eigen facebook zetten of zo. neen, een oplichter of dief heeft het in nederland goed voor elkaar. in de vs verspeel je je recht op privacy als je ergens van beschuldigd wordt of veroordeeld bent.

zelfs anderen waarschuwen voor zo'n verderfelijk individu (naam, gmail en abnamro-rekeningnummer posten) mag hier dus niet...