Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 26-04-2015 13:19:59
Auto & Vervoer

Geen actie bij internetfraude

Niet elke geschil dat aanvoelt als oplichting is ook oplichting in een strafbare zin. als een ondernemer voor veel geld slecht werk levert voelt dat als oplichting maar is dat in wettelijke zin niet.

als je iets via mp koopt en de verkoper levert niet of de koper betaald niet dan voelt dat ook als oplichting of diefstal maar is dat niet (direct).

google maar eens voor de artikelen 310 wetboek van strafrecht en 326 wetboek van strafrecht.

wijzen naar de vs is makkelijk maar ook daar kan je niet zomaar iemand beschuldigen van onoorbare praktijken. als blijkt jou beschuldigingen onwaar of onbewijsbaar zijn worden de rollen omgedraaid en zit jij in het verdachtenbankje en kan het in diskrediet brengen van iemands goede naam veel geld gaan kosten.

ook op dit forum worden personen en bedrijven al snel als oplichters benoemd. in de vs zou je dat op torenhoge schadeclaims komen te staan.