Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 26-04-2015 15:02:51
Computers & Telefonie

Mysearch

Mywebsearch toolbar is geen virus, het is een browser hijacker.
niet direct gevaarlijk, maar wel erg vervelend.
dit en andere forums staan er vol mee, het verwijderen is simpel zoals boven beschreven.

het voorkomen is voor veel mensen moeilijker, ook al zitten ze jaar en dag op forums en lezen ze de artikelen.
misschien is er toch hoop voor de niet te stoppen "doorklikkers", ondanks alle waarschuwingen.

installeer een tooltje, genaamd "unchecky"
quote:

unchecky is een gratis programma wat geheel automatisch ongewenste software kan uitvinken tijden de installatie van software wat gebundeld is met optionele software, zoals ongewenste toolbars, browser hijacker en allerhande adware. websites zoals softonic, brothersoft en cnet staan erom bekend dat het software aanbied middels aangepaste installatiebestanden, zogenaamde wrappers. bij dergelijke gratis software is unchecky zeker erg handig want het kan geheel automatisch optionele software wat normaliter verder vaak zonder uw medeweten wordt geïnstalleerd deselecteren.

natuurlijk is het alsnog van belang dat u zelf tijdens de installatie van software ook controleert wat u daadwerkelijk installeert en vertrouw niet voor de volle 100% op unchecky dat het vanzelf wel alle ongewenste software zoals toolbars zal uitschakelen. het is daarom nog steeds belangrijk om ook zelf alert te blijven, en eigenlijk is nog steeds beter om websites zoals softonic, brothersoft en cnet te vermijden en software enkel en alleen van website van de fabrikant te downloaden.

meer informatie over het voorkomen van bijvoorbeeld ongewenste software zoals adware en browser hijackers kunt u in dit artikel op het forum van pc web plus nalezen. heeft u reeds problemen met adware en of potentieel ongewenste software zoals browser hijackers dan kunt u gebruik maken van adwcleaner om de ongewenste software van uw computer te verwijderen.


klik-> http://www.antimalwaresoftware.nl/tools/unchecky-voorkomt-installatie-van-ongewenste-software/">unchecky voorkomt installatie van ongewenste software