Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 26-04-2015 16:11:08
Geldzaken & Recht

Royal outlet oplichters

Wanneer leren mensen eens te googelen met alle beschikbare gegevens van een bepaalde webshop.

als ts dit gedaan had, had hij/zij hoogstwaarschijnlijk daar nooit iets besteld. het is niet alleen een amateuristisch opgestelde website (met zeer vele taalfouten), maar het betreft ook een zgn. 'zolderkamerhobbyist', dus iemand die zich thuis zit te vervelen en, om maar een beetje geld te 'verdienen', een webshopje begint.

meestal betreft het artikelen (bijna altijd namaak !!) die hij/zij ergens goedkoop in 'verweggistan' koopt (zelf vermoed ik in china) en dan met een vette winst doorsluist naar een 'klant'.

en het vreemde is dat zij het volgende aangeven: "sommige kunnen zelfs productiefoutjes hebben."
denkt u werkelijk dat dure merken als 'louis vuitton' en andere zeer bekende merken, artikelen verkopen die foutjes hebben??? denk het niet; zij gooien hun goede naam te grabbel.

daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van 'western-union' (wu) en dan moeten alle alarmbellen afgaan. zeer veel (en nog meer) illegale praktijken lopen via wu.

wat een voordeel is van deze webshop: de eigenaar geeft aan "royal outlet is een bedrijf die voor een betaalbare prijs merkkleding en schoenen verkoopt."

zij moeten dus echte (!!) merkkleding en schoeisel verkopen en geen chinese namaakrommel. overkomt u dit dus, dan niet alleen uw geld terug vorderen, maar tegelijkertijd de douane en de merkeigenaar (bijv. nike) waarschuwen.

dan nog het lachwekkende volgende:
"ruilen is mogelijk retourtijd is 2 weken omdat veel spullen uit het buitenland komen
dus moeten we dingen weer terug sturen en hun moeten het weer posten naar ons
en geld terug is nooit mogelijk !!! we kunnen wel iets regelen dat je een waardebon krijgt"

dus ook nog eens in strijd met de nederlandse wetgeving.
wat een amateurs......

en als klapstuk:
"onze kvk nummer is " 60732806 we hebben nog geen adres waar spullen opgehaald kunnen worden netals een winkel de adres die op kvk staat is geen ophaal adres komen er mensen word er meteen politie ingeschakeld"

ik denk dat de politie inderdaad vaker daar komt..... maar wel om een andere reden.
wat een malafide clubje, zeg.....!!

al met al...... bezint eer ge begint. pas op voor dit waardeloze webshopje!!
nooit wat bestellen.