Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 27-04-2015 21:47:59
Geldzaken & Recht

Lekkage

Beste saskiaoosen,

schakel uw verzekering in.
wellicht kan uw verzekeraar u ook nog helpen om wat meer druk op de woningbouw te zetten. als de lekkage langer duurt is er een risico dat de schade groter wordt, dus ook in het belang van de verzekeraar om het snel opgelost te krijgen.
uiteraard zelf ook druk uitoefenen op de woningbouw (schriftelijk/email zodat u het zwart op wit heeft).
als het een koopwoning betreft kunt u de buurman aansprakelijk stellen. als het water alleen komt als hij doucht dan is er een grote kans dat het in de afvoer van zijn douche zit (tot de stamleiding is dan voor de eigenaar).

wel bizar dat u 2 keer zo kort op elkaar een lekkage heeft.
geen idee hoe goed uw band met uw bovenbuurman is, maar zou ook het gesprek met hem aan gaan. u kunt hem niet verbieden te douchen maar wie weet kan er wat anders geregeld worden zodat u de wateroverlast niet of veel minder heeft (ergens anders douchen of aangeven wanneer hij gaat douchen zodat u maatregelen kunt nemen om het water op te vangen (als dat mogelijk is) ).
noodzakelijk die droogmachines maar ze zijn een dikke ellende weet ik helaas (3 maanden zal ook behoorlijk wat stroomverbruik geweest zijn), dat moet u niet nog een keer overkomen.
hoop voor u dat de lekkage snel opgelost is en alle schade bij u herstelt.