Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 27-04-2015 23:21:49
Computers & Telefonie

Mysearch

[quote=aurora1 schreef op maandag 27 apr 2015, 21:44]@gerritaltena: excuses beslist niet nodig, maar zoals gezegd, geen systeemherstel gebruiken om problemen van malware e.d. mee op te lossen.
het is goed dat je die link aangaf in je reactie aurora1
met een systeemherstel los je het probleem wat dit soort malware veroorzaakt ook niet op, ondanks dat het hier te pas en te onpas wordt geadviseerd, een systeemherstel is ook veel te beperkt daarvoor, er worden onderdelen van een systeem teruggezet zoals het register, bepaalde vitale onderdelen van windows en het grootste deel van de programma's die zijn geïnstalleerd en nog wat dingen.
andere onderdelen blijven geïnfecteerd bestaan en woekert gewoon verder na het terugzetten van de herstelbestanden.
alleen tooltjes zoals adwcleaner en mbam enz zijn hier goed voor geschikt.

een schone, totale systeem-kopie is dan een veel betere optie en staat in een kwartiertje, bij een goed gevulde (c)systeemschijf met veel programma's, zonder dat het hinder geeft in de verdere bezigheden die men doet op de computer, op een externe hd of flinke usb-stick. even wekelijks een paar muisklikken er aan spenderen en het gaat vanzelf.
is men besmet met (echte) rotzooi, dan is een systeem in een kleine 20 minuten weer terug gezet, schoon en werkend.