Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 28-04-2015 15:54:47
Computers & Telefonie

Waarom 50% belasting betalen op levering van gas

Energiebelasting op energieverbruik

energiebelasting
ongeveer een derde deel van de stroom- en gasrekening van consumenten bestaat uit belastingen, zoals in de afbeelding wordt weergegeven. naast deze belasting betaalt u 21% btw over de levering, transport, de huur van een meter én energiebelasting.

energiebelasting is een heffing die u betaalt over elke kwh stroom of m3 gas die u verbruikt. u betaalt deze belasting aan uw energiebedrijf die het weer afdraagt aan de belastingdienst.

per 1 januari 2013 betaalt u daarnaast een heffing 'opslag duurzame energie'. deze belasting is ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren. het tarief voor de opslag geldt per kwh voor alle stroomproducten en per m³ voor alle gasproducten.

op de energiebelasting ontvangt u een belastingvermindering: de zogeheten heffingskorting. dit is een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting met verblijfsfunctie over een verbruiksperiode van een jaar, dat wordt verrekend via uw elektriciteitsnota.
(bron:gaslicht.com)