Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 29-04-2015 01:56:47
Auto & Vervoer

Wat doe ik met onterechte verkeersboete uit duitsland?

Binnen het schengen gebied behoren de justitiƫle autoriteiten u aan te schrijven in een taal die u geacht wordt te kunnen begrijpen. vandaar dat de brief dus in het nederlands is.
om onder de boete uit te komen en niet onaangenaam verrast te worden bij een bezoek aan duitsland in de toekomst dient u dus bewaar aan te tekenen tegen de u opgelegde boete.
doet u dat niet dan zit u aan de boete vast. duitsland kan dan nederland verzoeken de boete te innen. u kunt tegen het innen van de boete door nederland niet in beroep gaan. dat kan alleen in het land die de boete heeft opgelegd en conform de aldaar geldende regels.
in tegenstelling tot nederland kent duitsland geen kenteken aansprakelijkheid maar gaat er van uit dat als de kentekenhouder geen bezwaar maakt deze de bestuurder is geweest.
uw beroep moet dus inhouden dat u niet de persoon bent op de foto en u geen idee hebt wie de persoon op de foto wel is aangezien uw auto op die dag en tijdstip zich niet in duitsland bevond. een getuige die kan verklaren dat uw auto kort voor of na het constateren van de overtreding bij u in nederland bevond, zou wel fijn zijn.