Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 29-04-2015 10:07:56
Computers & Telefonie

Audio

[quote=leocoumou schreef op dinsdag 28 apr 2015, 18:26]ik heb ook nog wat over hdmi kabels .als je tv goed staat ingesteld dus je beeldinstellingen.bij voorbeeld door isf van frank doorhof .hij is wel eens in jullie uitzendingen geweest dan zie je wel degelijk het verschil .want ik heb ook dure hdmi kabels. de ene kabel is scherper dan de ander .ik heb dus een profigold kabel.en ik heb een oelbach kabel 1.4 en die heeft wat vollere kleuren .



dit is pure onzin. als je enig benul had van hoe een digitaal signaal werkt zou je dat weten.

het analoge signaal (wat de camera filmt) wordt 24 keer per seconde gesampeled en omgezet naar een serie 0 en 1 tjes.
je mooie vloeiende analoge lijn wordt dus omgezet naar een hoekige lijn met hele specifieke waardes.
http://azimadli.com/vibman/_aintroduction%20to%20machine%20vibration-52.png">http://azimadli.com/vibman/_aintroduction%20to%20machine%20vibration-52.png

met de huidige internet tv komt er zelfs al een digitaal signaal bij je binnen. het enige analoge is nog de sensor in de camera waarmee de opname gefilmd is. het beeld wordt dus in de camera omgezet in een digitaal signaal. en wordt pas in jouw tv weer omgezet naar een analoog signaal.

zolang elke 0 en 1 aankomt (hdmi 1.4=max 80 miljard 0/1 tjes per seconde) is het beeld dat gesampeled is exact hetzelfde als wat er in de camera opgenomen is + nabewerking bij de film maker.

slechte kabels kunnen er voor zorgen dat een percentage van de 0/1 tjes niet aankomt door storing tussen de kabels of van buitenaf. en aangezien hdmi geen foutcorrectie heeft zoals utp (internet) wel heeft, zijn deze 0/1 tjes voor altijd verloren. dit zie je meestal terug als artefacten in je beeld. dit ziet er ongeveer zo uit.
http://img.tomshardware.com/us/2001/02/23/mpeg/zoom.jpg">http://img.tomshardware.com/us/2001/02/23/mpeg/zoom.jpg
ja met een slechte kabel die langs andere kabels loopt kan je beeld in uitzonderlijke gevallen iets slechter worden (ook minder scherp) maar elke minimaal afgeschermde kabel van 10€ of meer is voldoende om dit tegen te gaan.

dat je oehlbach kabel warmere kleuren weergeeft kan niet. dit zou namelijk betekenen dat je signaal veranderd is.