Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 29-04-2015 12:25:42
Geldzaken & Recht

Zorgkosten 2014

Hallo meidam,

ja, die mag je opvoeren bij je zorgkosten over 2014.

aftrekbare zorgkosten

de volgende zorgkosten zijn aftrekbaar:

geneeskundige hulp die niet is vergoed door je zorgverzekeraar, kosten voor de huisarts of verpleging in het ziekenhuis.
tandheelkundige behandelingen
logopedie, fysiotherapie, homeopathie of acupunctuur waarvoor je niet aanvullend verzekerd bent
medicijnen die je zelf hebt gebruikt en betaald en niet vergoed hebt gekregen van je zorgverzekeraar.
dieet op voorschrift van een arts of diëtist. een afslankkuur van de drogist valt hier dus niet onder. welk bedrag aftrekbaar is zie je in de dieetlijst. volgde je maar voor een deel van het jaar het dieet of meerdere diëten tegelijk dan zijn er aanvullende regels.
hulpmiddelen die op de lijst staan van de belastingdienst, bijvoorbeeld steunzolen, een gehoorapparaat en een kunstgebit. ook de kosten die je hebt gemaakt voor reparatie, onderhoud en de verzekering van deze hulpmiddelen. kosten voor een rollator, looprek, krukken of een scootmobiel en rolstoel zijn niet meer aftrekbaar.
aanpassingen aan je auto of computer zijn aftrekbaar als deze vooral worden gebruikt door de zieke of invalide persoon waarvoor de aanpassingen zijn. aanpassingen aan je woning zoals een aangepaste douche zijn in 2014 niet meer aftrekbaar.
vervoerskosten naar een arts of ziekenhuis voor chronisch zieken, als de zorgverzekeraar deze niet vergoedt.
extra gezinshulp (onder bepaalde voorwaarden)
extra kleding en beddengoed (vast bedrag)
(bron:independer)

met vr.gr.