Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 29-04-2015 15:09:57
Geldzaken & Recht

Makelaar stopt ermee.

@yoycegirl,

dat u geen toegang krijgt tot de door u te kopen woning zal niet aan de makelaar liggen maar aan de huidige eigenaren.
zij willen blijkbaar baas over de woning blijven tot de akte bij de notaris gepasseerd is.
indien de transportdatum reeds is vastgesteld dan zal de aankoop van de woning gewoon door kunnen gaan of de verkopende partij moet zich alsnog bedacht hebben.

er zijn vooralsnog drie mogelijkheden die u kunt doen.
1/ neem contact op met de makelaar en probeer in een gesprek onder vier ogen over de ontstane situatie van gedachten te wisselen, dit lijkt mij de meest praktische oplossing.
2/ of neem contact op de eigenaar van de woning die u wilt kopen en vraag naar hun beweegredenen voor het wijzigen van de afspraken en het doorgang vinden van de verkoop op 16 mei.
3/ neem contact op met uw bank of de hypotheekakte gewoon passeert op 16 mei.

u kunt ook nog contact opnemen met de notaris of daar beide akten op 16 mei, zoals reeds is vastgelegd, gewoon passeren. dit kan gewoon zonder de makelaar, die heeft u daar niet bij nodig.

optie 1 heeft de voorkeur.

zolang u de aankoop van de nieuwe woning niet ongedaan maakt hoeft u niet te vrezen voor de boete waar u het over heeft, deze kan u alleen worden opgelegd als u tot ontbinding van de koopovereenkomst besluit.

succes.