Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 29-04-2015 16:42:26
Computers & Telefonie

Alarmmelding van google

In principe zou u altijd gratis via wifi van uw kabelprovider de gsm voor internetverbinding moeten kunnen gebruiken.
ik zou dus toch maar alle internet op de gsm uitschakelen en eventueel ook via uw account van de gsm provider dan kan de gsm ook niet automatisch van wifi overgaan naar het internet (via de provider van de gsm), dus alleen wifi aanzetten.
lees eens http://www.kpn.com/prive/mobiel/service/installeren-gebruiken/toestelhulp.htm#/samsung/i8190-galaxy-s-iii-mini/usecase/internet/uitzetten">klik hier.
als er velen met wifi op het wifikanaal zitten dat u ook gebruikt kunt u eventueel het kanaal wijzigen.
via deze https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer">klik hier app kunt u controleren hoe druk het op het kanaal is dat u gebruikt (met die app kunt u niet het kanaal wijzigen).
lees ook eens http://www.consumentenbond.nl/mobiele-telefoon/extra/mobiel-internet-dataverbruik/">klik hier en dan met name de tips.
voor nog meer tips: http://computertotaal.nl/tablet/zo-schakel-je-automatische-app-updates-op-android-uit-63940">klik hier
u kunt ook het automatisch updaten van apps via google play uitschakelen. daarvoor moet u de app google play openen, tikken op de 3 streepjes links bovenaan en vervolgens tikken op instellingen.
u kunt voor zover ik weet zelf op uw gsm ook de spaarstand instellen.
ook kunt u meldingen uitschakelen, en die bijv. beperken tot meldingen van uw gsm provider voor alleen belangrijke berichten.
overigens scheelt dat alles niet alleen aan dataverbruik maar ook aan batterijverbruik.
het belanden bij de wifi van uw telefoonprovider zal naar ik aanneem belanden bij het gewone internet zijn, dus dan kosten dataverbruik moeten betalen. zoals gezegd zou ik dat dan uitschakelen (dat zal dan mobiele gegevens uitschakelen zijn).