Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 29-04-2015 17:51:18
Huishouden & Energie

Digitale energiemeter

Hallo seg1949,

bij de aanschaf van zonnepanelen wordt vaak de oude energiemeter in de meterkast vervangen door een slimme meter. maar wie er zeker van wil zijn dat er na 2017 nog gesaldeerd (eigen verbruik verrekenen met opwekking) kan worden, doet er verstandig aan om eerst te kijken of de huidige meter terug kan tellen. dan kan namelijk beter de oude meter gebruikt worden. want die oude meter kan wel terugleveren, maar niemand kan registreren hoeveel er precies is teruggeleverd. en dat is voor de toekomst wel zo prettig, zo schrijft de website zonnepanelen.net.
lees http://www.duurzaamnieuws.nl/slimme-meters-met-zonnepanelen-niet-altijd-de-slimste-stap/">hier.

voordeel draaistroom meter t.o.v. slimme meter:

de draaistroom meter geeft geen meterstanden door aan de netbeheerder.
hij draait net zo hard terug als vooruit.

met het oog op de salderings regeling die waarschijnlijk in 2020 over gaat in een aangepaste regeling is de draaistroom meter dus interessant. maar zoals je onder het kopje toekomst zal lezen zal uiteindelijk iedereen een slimme meter krijgen. en zeker voordat de salderingwet wordt aangepast want de overheid heeft al aangegeven dat er nooit ongelijkheid mag ontstaan tussen mensen met een slimme meter of draaistroommeter.
leeshttp://zonneenergie.eu/slimme-meter-vervangen-bij-installeren-zonnepanelen/"> hier.

met vr.gr.